śniadania
Jajecznica/jajka sadzone
19,–
Jaja 3 szt, szczypiorek, pieczywo,masło
Śniadania polskie
32,–
Ser biały, ser żółty, kiełbasa wiejska, wędzona szynka, pomidor, ogórek, jajko na miękko/jajecznica, masło, pieczywo
Śniadanie Angielskie
39,–
Jajka sadzone, kiełbaska irlandzka, boczek, fasolka w sosie pomidorowym, pieczarki, grillowany pomidor, pieczywo
Omlet Scandale
34,–
Omlet z 3 jaj od kur z wolnego wybiegu, kurki,bób,ser plesniowy, ricotta, pesto z jarmużu, kruszonka z boczku, szczypiorek, koperek
Szakszuka
32,–
Pomidory, jajka, cebula, czosnek, chilli, kolendra, kmin rzymski, pieczywo
Croissant na słodko
28,–
Croissant 2 szt., domowa konfitura, masło czekoladowe, owoce sezonowe
Naleśniki z owocami sezonowymi
28,–
Naleśniki 2 szt., serek mascarpone, świeża mięta, owoce sezonowe
Owsianka z nasionami chia
28,–
Płatki owsiane, nasiona chia, wanilia, cynamon, miód, granat, owoce sezonowe
Jajka po królewsku
38,–
Jajka w koszulce 2 szt., wędzony łosoś, sos holenderski, szczypiorek, grilowany chleb
Smashed awokado
36,–
Awokado, chilli, bazylia, limonka, czosnek, jajko w koszulce, groszek cukrowy, grillowane pieczywo
śniadania autorskie
Kanapka z orientalnym tuńczykiem
34,–
Grillowane pieczywo shokupan, tuńczyk z salsą mango, pak choi z zielonym ogórkiem, truskawkami, kiełkami pora i kolendrą
Kanapka z krakowską kaszanką
34,–
Grillowane pieczywo shokupan,majonez chrzanowy, grillowana kasznka, grillowane chorizo, jajko sadzone, kiełki pora, tarty korzeń chrzanu
Kanapka z halloumi
34,–
Grillowane pieczywo shokupan, buraczany hummus, grillowana cukinia, grillowany baklażan, smażony ser halloumi, kiełki rzodkiewki, majonez kolendrowy
zupy
CHOWDER KUKURYDZIANY
31,–
nduja, popcorn, por
ZUPA W STYLU TOMYUM
36,–
krewetki, chili, trawa cytrynowa, makaron ryżowy
sałatki
SAŁATKA Z WOŁOWINĄ DŁUGO PIECZONĄ
47,–
wołowina długo pieczona, peperonata, cebula, nerkowce, sałata, sos rancher
SAŁATKA Z KURCZAKIEM
44,–
sałata rzymska, boczek, emilgrana, mayo anchoise, grzanka
SAŁATKA Z KOZIM SEREM
45,–
gruszka, orzech laskowy, sałata, vinegrette pomarańcz-musztarda z nutą wanili, burak
grill & meat
FILET MIGNON 200 / 300g
95,– / 125,–
polędwica wołowa
NEW YORK STEAK 300g
109,–
rostbef sezonowany na sucho
RIB EYE STEAK 300g
125,–
antrykot sezonowany na sucho
T-BONE STEAK liczony od wagi porcja +500g
40,– / 100,– g
rostbef i polędwica z kością sezonowany na sucho
BURGER CARGO
54,–
duńska szarpana wołowina, ser bursztyn, sałata, sos rancher, ogórek chili, frytki domowe
BURGER KLASYCZNY
49,–
wołowina, świeży ogórek, pomidor, czerwona cebula, sos mayo, frytki domowe
FILET Z KURCZAKA SUPREME
47,–
gnocchi, grzyby, demi glace, pietruszkA
GICZ JAGNIĘCA 400-500g Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI
130,–
mus groszek, mięta, ziemniak z soli, sos rozmarynowy
FILET Z KACZKI SOUS VIDE
62,–
pak choi, shimeji, fasola mung, mus batat
desery
CRÈME BRÛLÉE
26,–
bób tonka, lody tiramisu
PTYŚ
27,–
krem pistacjowy, truskawka, pismanyiye
KREMOWY SERNIK
27,–
owoce leśne, palona biała czekolada