śniadania świata
ANGIELSKIE
44,–
2 jajka sadzone, boczek, fasolka w pomidorach, 2 szt kiełbaski, grillowane pieczarki, grillowany pomidor, pieczywo
POLSKIE
42,–
2 jajka, twarożek z rzodkiewką, szynka z Liszek, ser żółty, ogórek małosolny, pieczywo
SZAKSZUKA
41,–
3 jajka, pomidory, cebula, świeże zioła, kolendra, kmin rzymski, pieczywo
KETO BOWL
46,–
quinoa, wołowina, sezam, cebula, awokado, seler naciowy, papryka, marchewka
na słodko
OWOCOWY BOWL
44,–
truskawki, kiwi, banan, melon, jabłko, jogurt grecki z chia
MAŁDRZYKI
34,–
placuszki z twarożkiem, sos z nutą chałwy, domow konfitura owocowa, palona czekolada
PLACEK MIGDAŁOWY
34,–
puszysty drożdzowy placek migdałowy, sos angielski, sos karmelowy, świeże owoce,
pieczywo
Z ŁOSOSIEM
38,–
Grillowane pieczywo shokupan, łosoś wędzony, ogórek kompresowany, creme fresh cytrynowy, rukola
A'LA BENEDYKT
38,–
Grillowane pieczywo shokupan, szynka cotto, jajko w koszulce, sos berneński
DI BUFALA
38,–
Grillowane pieczywo shokupan, pesto secchi, pesto bazyliowe, mozarella di bufala, rukola
tapasy
OSTRYGA 1 SZT / 2 SZT / 3 SZT
18,–/ 32,–/ 45,–
NACHOSY Z PIKANTNĄ SALSĄ I GUACAMOLE
22,–
NACHOSY ZAPIEKANE Z SEREM, JALAPENO, PODAWANE ZE ŚMIETANĄ I SALSĄ
25,–
PIEROŻKI GYOZA Z KURCZAKIEM
24,–
PODAWANE Z SOSEM RANCH
BRUSCHETTA CLASSICA
18,–
pieczywo posmarowane świeżym czosnkiem i oliwą z oliwek, pomidory, świeże listki bazylii, ser mozarella, balsamico
WŁOSKIE OLIWKI
15,–
FOCCACIA Z SZYNKĄ COTTO
23,–
pesto bazyliowe, pomidorki cherry, rukola, szynka cotto
FOCCACIA DI BUFFALA
26,–
oliwa cytrynowa, grillowane warzywa, mozarella di buffala
PAPRYCZKI JALEPENO
23,–
nadziiewane kremowym serkiem śmietankowym
KREWETKI W TEMPURZE
28,–
panierowane krewetki podawane z sosem sweet chilli
przystawki
TALERZ W STYLU WŁOSKIM
53,–
kalmar, krewetka, ośmiornica, mule, pomidory, świeże zioła
TALERZ POLSKI mały / duży
48,– / 92,–
selekcja serów, selekcja wędlin, pieczywo
TALERZ SELEKCJONOWANY HISZPAŃSKI
48,– / 92,–
selekcja serów, selekcja wędlin, pieczywo
TATAR Z POLSKIEJ WOŁOWINY
49,–
polędwica, pikle, majo anchoise, żel żółtko, oliwa szczypiorkowa
KREWETKI
49,–
krewetki, czosnek, pietruszka, nduja piccante
SZPARAGI
39,–
szparagi, czosnek konfitowany, pomidorki cherry, sos holenderski, parmezan
zupy
KREM CEBULOWY Z PIECZONYM CZOSNKIEM I GRZANKAMI ZIOŁOWYMI
31,–
BULION WOŁOWY
31,–
bulion, warzywa julienne, pierożek z wołowiną
sałatki
SAŁATKA NICEJSKA
46,–
mix sałat, vinegrette, cebula czerwona, pomidorki, oliwki, tuńczyk, jajko, pieczywo
SAŁATKA CEZAR
45,–
sałata rzymska, boczek, emilgrana, mayo anchoise, grzanka
SAŁATKA Z KOZIM SEREM
46,–
gruszka, orzech laskowy, sałata, vinegrette pomarańcz-musztarda z nutą wanili, burak
grill & meat
FILET MIGNON 200 / 300g
95,– / 125,–
polędwica wołowa
SEZONOWANY POLSKI ANTRYKOT 300g
199,–
SEZONOWANY NEW YORK Z POLSKIEJ WOŁOWINY
145,–
T-BONE STEAK 500g
200,–
rostbef i polędwica z kością sezonowany na sucho
BURGER CARGO
54,–
duńska szarpana wołowina, ser bursztyn, sałata, sos rancher, ogórek chili, frytki domowe
BURGER KLASYCZNY
49,–
wołowina, świeży ogórek, pomidor, czerwona cebula, sos mayo, frytki domowe
ŻEBRO WOŁOWE 700G
120,–
żebro wołowe, colesław, sos do wyboru
COMBER JAGNIĘCY
130,–
comber jagnięcy z kością, szparagi, sos berneński
FILET Z KURCZAKA SUPREME
47,–
gnocchi, grzyby, demi glace, pietruszka
dodatki
ZIEMNIAKI PIECZONE W SOLI
16,–
PIECZONY BATAT
17,–
FRYTKI DOMOWE
16,–
ZIELONE SAŁATY
19,–
kompozycja zielonych sałat, pomidor, ogórek, cebula
GRILLOWANE WARZYWA
22,–
NOWALIJKI
22,–
szparagi, młoda marchew, groszek cukrowy
sosy i masła
MASŁO ZIOŁOWE
12,–
MASŁO CHIPOTLES
12,–
SOS RANCHER
12,–
SOS BBQ
12,–
SOS SŁONY KARMEL
12,–
SOS ZIELONY PIEPRZ & KONIAK
12,–
SOS CHIMICHURRI
12,–
ryby i owoce morza
OSTRYGI 6 SZT / 12 SZT
90,– / 150,–
OŚMIORNICA
105,–
puree chipotles, dziki brokuł, marynowana cytryna
POLĘDWICA Z TUŃCZYKA 200G
85,–
chutney pomidorowy, edamame, fasolka, czarny ryż
MAKARON NERO
55,–
krewetki, chili, czosnek, pietruszka, masło
MULE PROSTO Z TARGU CHIOGGIA 500G / 1000 G (PODAJEMY W DNIACH CZWARTEK - NIEDZIELA)
59,– / 99,–
na białym winie i czosnku / pomidorowo - kolendrowe
ŚWIEŻA GRILLOWANA RYBA PROSTO Z TARGU CHIOGGIA
65,–
O RODZAJ RYBY PYTAJ OBSŁUGĘ ~400G, ryba podawana z grillowaną cytryną
dania wegetariańskie
GNOCCHI BURACZANE Z MASCARPONE I ORZECHAMI
41,–
kozi ser, orzechy, grana padano
TAGLIATELLE ZE SZPARAGAMI
39,–
estragon, pomidorki cherry, czosnek, białe wino, masło, parmezan
GRILLOWANY STEK Z KALAFIORA
31,–
kalafior, masło, szparagi
pizza
FOCACCIA CLASSICA
28,–
oliwa extra virgin, sól morska
MARGHERITA
34,–
sos z pomidorów san marzano D.O.P, mozarella fior di latte, bazylia
MARGARITA DI BUFFALO
40,–
sos z pomidorów san marzano D.O.P, mozzarella di buffalo, bazylia, oliwa
CAPRICIOSA
43,–
sos z pomidorów san marzano D.O.P, mozarella fior di latte, szynka cotto, pieczarki, bazylia
SALAME NAPOLI
42,–
sos z pomidorów san marzano D.O.P, mozarella fior di latte, salami napoli, oliwki, liguria, czosnek konfitowany
BRESAOLA
49,–
sos z pomidorów san marzano D.O.P, bresaola, mozzarella fior di latte, gruszka, gorgonzola, rukola
PARMA
47,–
sos z pomidorów san marzano, mozarella fior di latte, rukola, prosciutto crudo, grana padano, pomidorki koktajlowe
NDUJA PICANTE
42,–
sos z pomidorów san marzano D.O.P, mozarella fior di latte, jalapenio, kapary, nduja picante
QUATTRO FORMAGGI
45,–
sos śmietanowy, mozarella fior di latte, gorgonzola, grana padano, ricotta, orzechy
CALZONE CARGO
45,–
sos bbq, mozarella fior di latte, czosnek konfitowany, szarpana wołowina
desery
KREMOWY SERNIK
27,–
owoce leśne, palona biała czekolada
ETON MESS
27,–
domowa konfitura z truskawek, bazylia, beza, bita śmietana
TIRAMISU
27,–
biszkopty nasączone w amaretto i kawie, krem mascarpone, kakao
DESER LODOWY
26,–
3 gałki lodów, owoce sezonowe, bita śmietana